Energienetwerk

Voorbereiden op de toekomst is belangrijker dan ooit

Vraag en aanbod van energie lopen steeds verder uit elkaar. Je moet tussen 12:00 en 15:00 soms betalen om energie op het net te leveren, en om 18:00 betaal je de hoofdprijs als je zelf energie afneemt van het net. Ook zijn regionale energienetten overbelast, waardoor je nu of binnenkort misschien helemaal geen energie meer kunt terugleveren. Het is moeilijk om geld te verdienen of duurzaam te ondernemen als je zonnepanelen worden uitgeschakeld zodra de zon schijnt. Dat moet anders.

Het Switch Network als oplossing

De huidige energieproblematiek lossen we niet op met meer zonnepanelen, accu’s en minder elektriciteitsverbruik. We moeten slimmer omgaan met de energie die er nu is. Dat doen we door als collectief te kijken naar energie en door vraag en aanbod als groep bij elkaar te brengen.

energienetwerk

Hoe werkt het Switch Network?

Hoe koppelen we jouw slimme opslagoplossing aan ons energienetwerk?

Het Switch Network is een digitale schil die alle EMMA’s met elkaar verbindt. Die EMMA in jouw accu, communiceert met dat netwerk. Die verbinding maakt mogelijk om onderling energie uit te wisselen, zonder tussenkomst van je energieleverancier.

Je levert een overschot dus niet meer terug aan het net, maar aan iemand anders. Je wordt dan als het ware energieleverancier.

Dat levert financieel voordeel op, want er is altijd wel iemand – of een accu in het Switch Network waar de energie naartoe kan.

Wat doet het Switch Network voor mijn bedrijf?

Verminder je terugverdientijd en haal alles uit je energieopslag

Word energieleverancier met je eigen zonnepanelen en energieopslag. Zo haal je het maximale rendement uit zowel je zonnepanelen als je opslag. Teveel tijd om te regelen? Geen zorgen. Het is bijna net zo simpel als het afsluiten van een energiecontract.

Gebruik 100% traceerbare energie

Het Switch Network levert jou duurzame en lokaal opgewekte energie van Nederlandse collega-ondernemers. Behaal jouw MVO-doelstellingen met volledig herleidbare energie die goedkoper is dan ‘groene‘ sjoemelstroom.

Greenwashing is niet alleen niet duurzaam. Het is ook nog slecht voor je portemonnee.

Ontvang altijd de maximale teruglever vergoeding

Krijg eerlijke teruglevertarieven door jouw opgewekte energie zonder tussenkomst van je energieleverancier te leveren aan andere ondernemers binnen het Switch Network. Hiermee bespaar je veel geld op je energierekening.

energieopslag

Wat levert het Switch Network op?

Slimme opslagsystemen